Drogproblem i Sverige

Missbrukare kryper ner bland åldrarna

Droger är ett stort problem bland våra ungdomar där press från kompisar och svåra förhållanden under uppväxten ofta orsakar ett missbruk. Man börjar i tonåren med att dricka alkohol och sedan testar man allt tyngre droger som Cannabis, Spice och andra lite billigare typer av narkotika. Tyvärr så kan dessa vara rätt farliga speciellt för yngre människor.

Droginformation till skolor

Det är därför mycket viktigt att man satsar på förebyggande droginformation främst i skolor och andra platser där de unga befinner sig. Drogfakta informerar och ger barnen den rätta bild de behöver av narkotika som inte bygger på vad kompisar säger eller hört av andra.

Intervjuer med missbrukare

Det finns flera föredetta missbrukare och organisationer ( Droginformation.nu , Drogfritt, Droginfo ) som åker runt på skolor och undervisar barn om droger. Det finns också kampanjer mot droger där man jobbar förebyggande och sprider information om detta.

 

 Gratis droginformtion

Det finns flera hemsidor i Sverige där man kan läsa om nackdelarna med droger. Om du letar efter gratis droginformation så är detta ganska vanligt om man använder sökmotorer som Google.

Om du har några frågor till oss på redaktionen så kan du mejla hej@flex-authority.com eller fylla i kontaktformuläret här så kontaktar vi dig så snabbt vi kan.